Як обрати червону ікру на свято

Як обрати червону ікру на свято

Червона ікра вже багато років є обов'язковим атрибутом новорічного столу. Як вибрати якісну ікру – зараз ми вам розкажемо.

 

Ще 100 років тому червона ікра не вважалася делікатесом, а північні народи їли її замість хліба. Однак часи змінилися, і на сьогодні ікра найчастіше прикрашає лише святкові столи.

 

Щоб вибрати якісну ікру на святковий стіл, ти повинна знати кілька правил.

Цікаво: червону ікру видобувають з риб сімейства лососевих, а саме: з кети, горбуші, сьомги…

 

Стан банки

При виборі ікри зверни увагу на стан банки, в якій вона зберігається. По-перше, на ній не повинно бути ніяких механічних пошкоджень. Також вона не повинна бути роздутою, а кришка повинна бути добре загорненою.

Важливо: не купуй ікру в пластиковій тарі, оскільки визначити походження такої ікри - неможливо. Найкраща тара для фасування ікри - це бляшані банки.

 

Написи на банці

Пам'ятай, якісна ікра продається тільки під знаком ДСТУ Якщо ти бачиш на банці напис ТУ, обходь таку ікру десятою дорогою.

Крім того, на кришці повинна стояти дата виготовлення ікри, номер заводу-виготовлювача, номер зміни. Також на етикетці має бути написано, яку рибу з сімейства лососевих належить ікра.

 

Дата виготовлення ікри

Перед покупкою обов'язково перевір дату виготовлення ікри. Так, хороша ікра повинна бути загорнена в банки через місяць після засолу - не пізніш. Зверни увагу, що солять ікру відразу після вилову риби. А відбувається це в липні - серпні кожного року

Ще один важливий факт - звернути увагу на склад ікри. Крім ікри, в банку може перебувати сіль (до 6% від загального складу), масло, а також Е 200 (сорбінова кислота), Е 400 (гліцерин) і Е 239 (уротропін). Зверни увагу, що в ікрі можуть бути тільки ці Е-шки, і їх загальна кількість не може перевищувати 0,1% від загального складу.

Якщо у тебе є можливість спробувати ікру перед покупкою - обов'язково зроби це. Або хоча б просто оціни ікру на вигляд. Ікринки повинні бути цілими, пружними і однаковими на вигляд. Якщо ікра знаходиться у великій кількості рідини - ймовірно, вона піддавалася заморожуванню.

Цікаво: ікра добувається з тільки що виловленої риби і тут же солиться. Це дуже важливо, тому що без солі ікра псується в дуже короткі терміни. Також, варто відзначити, що без консервантів, а тільки лише в парі з сіллю, ікра може "прожити" 4 місяці. Тому в ікру обов'язково додають сорбінову кислоту і уротропін. Важливо, щоб склад цих консервантів не перевищував допустиму норму.

Теги: здоровье





Новости Азбуки

21.03.2017

Конкурс!! Разыгрываем билеты!!!

Конкурс!! Разыгрываем билеты!!!Выиграй  два билета на концерт Златы Огневич, который состоится 28 марта во Дворце "Украина"   подробнее 02.03.2017

Важная информация!!!

Важная информация!!!Открыт дополнительный набор на БЕСПЛАТНЫЙ семинар для будущих родителей! подробнее 27.02.2017

АКЦИЯ!! СКИДКИ!!!

АКЦИЯ!! СКИДКИ!!!Cемейный центр «Азбука для родителей» открывает двери новым клиентам и дарит скидку 8% подробнее

Новости портала

22.03.2017

Інститут клітинної терапії запрошує на День відкритих дверей

Інститут клітинної терапії запрошує на День відкритих дверей Інститут клітинної терапії запрошує майбутніх батьків на «День відкритих дверей», який відбудеться 15 квітня 2017 року. подробнее 20.03.2017

В «Парке Киевская Русь» развлечения для всей семьи и рыцарские бои

В «Парке Киевская Русь» развлечения для всей семьи и рыцарские бои Совершить незабываемое семейное путешествие во времени в эпоху Средневековья можно 25 и 26 марта, посетив «Парк Киевская Русь»: пройтись по улицам города и полюбоваться величественной архитектурой или даже проехаться на коне из Княжеской конюшни. подробнее 14.03.2017

Как оздоровиться по древним методикам?

Как оздоровиться по древним методикам? Об этом будут говорить и даже кое-чему научат в «Парке Киевская Русь» 18 и 19 марта во время программы Дней здоровья и целительства. Здесь будут вспоминать древние рецепты сохранения и восстановления здоровья, расскажут, как преодолеть свои страхи, как войти в гармонию с собой и с миром. подробнее