Всього три звичайних спеції допоможуть вам зберегти здоров’я і впоратися з віковими змінами в організмі.
КУРКУМА
В Індії синдром Альцгеймера зустрічається в чотири рази рідше, ніж у європейських країнах в тієї ж вікової категорії. Одна з теорій пов’язує це з постійним вживанням спеції куркуми в каррі. Дослідження показують, що куркума також допомагає виліковувати запальні захворювання шкіри.Додавайте її в супи і тушковані блюда і використовуйте як зволожуючою маски. Для цього змішайте щіпку куркуми з невеликою кількістю натурального йогурту, залиште висохнути на обличчі, після добре змийте водою.
КАРДАМОН
М’яко очищає нирки, іноді використовується для детоксикації організму. Насіння кардамону містять речовини, здатні запобігти утворенню тромбів і знижувати високий кров’яний тиск. Додавайте кардамон в напої, варення, випічку, м’ясні страви, бульйони. Якщо просто пожувати насіння кардамону, у вас буде приємний свіжий запах з рота.
КОРИЦЯ
Має антиоксидантні та протизапальні властивості. Навіть половина чайної ложки меленої кориці в день може стабілізувати рівень цукру в крові і знизити рівень холестерину. Завдяки антибактеріальним властивостям вона також захищає шкіру від утворення вільних радикалів. Крім того, відомо про позитивні властивості спеції кориці для схуднення.Мало хто знає, що кориця хороша не тільки як кондитерська спеція, але в м’ясних і томатних соусах. Не чули? Спробуйте, не пошкодуєте.Використовуйте корицю як компонент кремів для обличчя та масок.