Для цього вам знадобиться:
· Яловичина – 0,5 кг;
· Морква – 1 шт.;
· Цибуля – 2 шт.;
· Помідори – 3-4 шт.;
· Часник – 1 гол.;
· Рис – 3-4 ст.л.;
· Ткемалі – 3-4 ст.л.;
· Грецькі горіхи – 0,5 стакана;
· Спеції;
· Зелень.
Спосіб приготування:
Кип’ятимо 2 літра води і варимо в ній яловичину цілим куском на малому вогні. Варити потрібно довго, декілька годин. Бульйон супу повинен вийти наваристим і «міцним».
Далі яловичину витягти з бульйону, видалити кістки, нарізати на куски порціонно. Порізану яловичину повернути в бульйон, що кипить. Цибулю подрібнити, моркву натерти, помідори порізати на маленькі кусочки. Пасерувати овочі на рослинній олії до стану «м’якості». Горіхи злегка обсмажити на сковорідці (сухій) до появи приємного запаху і розтерти в ступі до однорідного стану і появи слідів горіхового масла. Часник почистити і розтерти разом з горіхами.
Закидаємо продукти в бульйон: промитий рис, декілька ложок ткемалі, горіхово-часникову суміш, пасеровані овочі. Суп на повільному вогні кипіти має ще хвилин 10-15, а в кінці додаємо приправи: хмелі-сунелі, перець, сіль, коріандр мелений. Після додання спецій суп має кипіти ще хвилин 5. Зелень подрібнити, додати в суп і лишити під кришкою ще на хвилин 5.
Смачного!
Марія Васюта, педагог мережі сімейних центрів «Азбука для батьків».