До Вашої уваги рецептом маленького, але тим не менш дуже смачного тортика для дитячого свята.Звичайно, він і дорослим сподобається напевно, але все ж він для малюків 🙂 Для коржів, Вам знадобиться:
- морква 1-2 шт. невеликого розміру
- куряче яйце 2 шт.
- цукор 80-100 гр.
- борошно пшеничне 100 гр.
- вершкове масло 50 гр.
- сік половинки апельсина
- розпушувач 1/4 ч. л.Крем може бути будь-яким, навіть просто з однієї сметани!
Але для тих, хто готовий насолодитися усією гамою смаків, знадобиться:
- маскарпоне 3 ст. л.
- сметана 1 ст. л.
- вершковий сир 3 ст. л.
Готуємо:
- Яйця розбити в глибокій мисці, всипати цукор. Трохи збити вінчиком.
- Моркву помити, почистити і подрібнити у блендері (це найкращий варіант, так соковитіше виходить, але можна і на дрібній тертці натерти, якщо блендера немає).
- Додати борошно. І сік половинки апельсина.
- Розмішати тісто вінчиком і додати вершкове масло (розтопити його в мікрохвильовці або на водяній бані, поставивши миску з маслом в каструлю з водою). І трішки розпушувача.
- Викласти тісто у форму, змащену вершковим маслом і присипану борошном.
- Випікати при температурі 170˚С близько 30 хвилин до легкої рум’яності (тісто всередині повинно бути трішки вологим, не сухим!). Для кращого ефекту відразу після того, як дістанете форму з духовки, накрийте її кришкою, листом фольги або рушником, так воно стане ще смачніше.
Поки тісто готується, можна встигнути приготувати крем. Усі складові змішати в мисці … Готовий корж розрізати на 2 коржі, рясно промазати кремом і ставимо в холодильник на ніч. Смачного!