fbpx

Лімбургскій флай

Выбор редакции

Для приготування тіста:

— борошно — 450-500мл

— сухі дріжджі — 1ч.л.

— вершкове масло — 100гр

— цукор — 2ст

— сіль — 1/4 ч.л.

— жовток і молоко — 125мл (вилити жовток в мірну склянку і долити молоком до позначки 125мл)

— манка — 1ч.л.

Для начинки:

— варення з ягід або фруктів — 2/3 склянки + 1ч.л. крохмалю

— яблука або груши — 2шт, очистити, нарізати шматочками і присипати цукром і корицею

— лимон — пропустити через або блендер + 1 склянка цукру + 1ч.л. крохмалю

— чорнослив або курага — 200гр — порізати на 4 частини кожну ягоду і замочити в окріп на 10 хвилин.

Спосіб приготування:

Свіжі або заморожені ягоди — 1 стакан (заморожені попередньо розморозити і злити сік, додати 1/2 склянки цукру + 1ч крохмалю)

У мисці змішати просіяне борошно, дріжджі, цукор і сіль. Додати розм’якшене вершкове масло і перетерти в крихту.

У мірну склянку влити 1 жовток і долити молоком до відмітки 125мл.

Вилити яєчно-молочну суміш в борошно і замісити м’яке пластичне тісто (спочатку дерев’яною ложкою, а потім руками).

Відставити тісто в сторону на 20 хвилин і приготувати начинку.

Від тіста відокремити 1/3 для прикраси  пирога.

Решта 2/3 тіста розкачати в круглий пласт товщиною близько 1 см і покласти у змащену маслом форму діаметром 22см формуючи бортики висотою 2см.

Присипати манкою поверхню тесту, щоб оберегти його від розмокання.

Поверх тесту розкласти начинку варення.

З решти 1/3 тіста розкачати прямокутник і нарізати його на смужки шириною близько 1 см.

З смужок зробити решітку на поверхні тіста. Краї тіста загорнути всередину, формуючи бортики.

Змастити верх пирога жовтком або рослинним маслом.

Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці до зарум’янування (близько 20-25 хвилин).

Смачного!

Предыдущая статья
Следующая статья

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Рецепты

Партнеры

Vse.ua - сравнение цен на товары для детей и мам в Украине
Стоматология JazzDent - Позняки, Осокорки
aquamarket.ua Доставка воды – Онлайн супермаркет
«Профи Тойс» - интернет магазин детских игрушек из Европы."
https://dentectum.com.ua - стоматология в Киеве

Звездные родители

Похожие статьи

Для приготування тіста:

- борошно - 450-500мл

- сухі дріжджі - 1ч.л.

- вершкове масло - 100гр

- цукор - 2ст

- сіль - 1/4 ч.л.

- жовток і молоко - 125мл (вилити жовток в мірну склянку і долити молоком до позначки 125мл)

- манка - 1ч.л.

Для начинки:

- варення з ягід або фруктів - 2/3 склянки + 1ч.л. крохмалю

- яблука або груши - 2шт, очистити, нарізати шматочками і присипати цукром і корицею

- лимон - пропустити через або блендер + 1 склянка цукру + 1ч.л. крохмалю

- чорнослив або курага - 200гр - порізати на 4 частини кожну ягоду і замочити в окріп на 10 хвилин.

Спосіб приготування:

Свіжі або заморожені ягоди - 1 стакан (заморожені попередньо розморозити і злити сік, додати 1/2 склянки цукру + 1ч крохмалю)

У мисці змішати просіяне борошно, дріжджі, цукор і сіль. Додати розм'якшене вершкове масло і перетерти в крихту.

У мірну склянку влити 1 жовток і долити молоком до відмітки 125мл.

Вилити яєчно-молочну суміш в борошно і замісити м'яке пластичне тісто (спочатку дерев'яною ложкою, а потім руками).

Відставити тісто в сторону на 20 хвилин і приготувати начинку.

Від тіста відокремити 1/3 для прикраси  пирога.

Решта 2/3 тіста розкачати в круглий пласт товщиною близько 1 см і покласти у змащену маслом форму діаметром 22см формуючи бортики висотою 2см.

Присипати манкою поверхню тесту, щоб оберегти його від розмокання.

Поверх тесту розкласти начинку варення.

З решти 1/3 тіста розкачати прямокутник і нарізати його на смужки шириною близько 1 см.

З смужок зробити решітку на поверхні тіста. Краї тіста загорнути всередину, формуючи бортики.

Змастити верх пирога жовтком або рослинним маслом.

Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці до зарум'янування (близько 20-25 хвилин).

Смачного!