Роддом г. Борисполь: отзывы.



Роддом г. Борисполь: отзывы.

Если вы живете в г. Борисполь Киевской области и скоро собираетесь становиться мамой, то предлагаем для Вас краткий обзор Бориспольского родильного отделения. Обзор основан на контактных официальных данных и на анализе отзывов тех, кто посещал данное родильное отделение в качестве пациенток.


В г. Борисполь родильное отделение входит в состав Бориспольской центральной районной больницы (БЦРБ).


Адрес родильного отделения: в г. Борисполь, ул. Котляревского, 1.
Заведующая родильным отделением: Пасенченко Надежда Петровна.
Контактный телефон
: (045-95) 6-12-73.




Условия в родильном отделении


Официально взноса при поступлении в родильное отделение не существует. Но уже родившие в данном роддоме указывают сумму от 50 грн. Рассказывают также опыт оплаты 50 грн. при выписке. Платная палата стоит 100 грн. в сутки. Если есть желание отблагодарить медперсонал, то это может составить сумму от 1000 до 3000 грн., включая благодарность врачу, акушерке и медсестрам. Добровольная плата медсестре за укол может быть от 5 грн., за капельницу - от 10 грн.


Отзывы о родильном отделении г. Борисполь встречаются крайне противоположные.


Можно найти подобного плана: переполненное отделение, поломанный шланг в душе, тараканы в туалете, палатах и не всегда инициативный персонал.


На условия для тех, кто лежит на сохранении беременности, больше всего встречается нареканий. Описаны жалобы на неуважительное обращение, антисанитарию, необоснованно длительное и некачественное лечение, обход врачей только дважды в неделю, пребывание по 5-6 человек в палатах (рожениц потом помещают отдельно), периодическое нетрезвое состояние медперсонала, отсутствие горячей воды в отделении по вечерам. Большинство пациенток – женщины из окрестных сел Бориспольского района. Встречаются жалобы и на отсутствие обследования мужей при партнерских родах. Хотя мужу нужно обязательно пройти обследование в женской консультации и сделать флюорографию. Есть отзывы, что мужчин просто заставляют присутствовать на родах для возможности сходить за лекарствами. А при кесаревом сечении им разрешают лежать в палате с роженицей и ребенком. Для посещений также достаточно просто надеть бахилы и халат. Встречаются жалобы на неудобные кровати и плохое питание. На I этаже расположено еще и приемное отделение, и 2 обсервационной палаты. На этом же этаже делается клизма и душ перед родами.


Но есть и благодарности рожениц, и опровержения жалоб с описанием необходимых условий гигиены и дезинфекции, адекватного медперсонала и с положительными отзывами довольных рожениц. Чего не хватает отделению, даже по мнению позитивно отзывающихся, так это ремонта, удобных кроватей и европакетов на окна. При низкой температуре на улице в родильном отделении всё же тепло – хорошо отапливают.


Негативные впечатления больше касаются пребывания на I этаже отделения. II и III этажи больше вызывают доверия и положительных эмоций у тех, кто там пребывал. Но душ и туалет – одни на этаж. Особенно положительные отзывы встречаются о III этаже отделения, где расположена ординаторская, и присутствует дежурный врач. Чистота, регулярное кварцевание, внимание персонала, уколы в палате – об этом пишут пациентки III этажа. Самые лестные отзывы высказаны о палатах повышенного комфорта на III этаже. К пациенткам в них персонал однозначно внимателен: помогают во время схваток, после родов по уходу за ребенком и при налаживании грудного вскармливания. Палаты на III этаже просторные, с пластиковыми окнами, умывальником, шведской стенкой, фитболом, кроватью, люлькой, пеленальным столиком. На II и III этаже палаты одноместные. Роды на III этаже и последующее расположение рожениц в палатах на II и III этажах – обычная практика этого роддома для полностью обследованных беременных. Необследованные или не до конца обследованные беременные лежат и рожают на I этаже.


По опыту одной из рожениц, Бориспольский роддом пропагандирует естественные роды и партнерские роды. После родов ребенка выкладывают на грудь, и он остается с мамой в родильном зале на 2-3 часа. Потом маму провожают в душ и переводят в послеродовую палату. Если роженице делают кесарево, то ребенка выкладывают на первые часы после родов на грудь папе. Для проведения кесарева сечения большинство рожениц советуют врача-заведующую данным родильным отделением.


Питание всё же многими оценивается как не особо приятное. Так что попросите мужа приносить вам еду. Возможно, придется давать санитаркам по 5-10 грн. за передаваемые пакетики с едой.


Посещение разрешено: с 10:00 до 16:00 по одному человеку, в бахилах и халате. Во время карантина посетителей не пускают, даже на партнерские роды.


В день выписки могут заставить пойти в поликлинику, для того чтобы сделать флюорографию. Без нее документы на выписку не отдадут. В это время ребенок остается под наблюдением медсестры. Возможно, стоит попросить кого-то из родных посидеть в это время с малышом.


Бориспольское родильное отделение
имеет «Окно жизни». Сюда может принести своего малыша та мама, которая не собирается его воспитывать. Это очень негативное событие, но здесь ребенка всегда примет дежурный персонал.

Обзор получился неоднозначным, как и субъективность анализируемых мнений. Примите к сведению вероятные неудобства и постарайтесь их избежать. Наличие же позитивных отзывов говорит о возможности хорошего опыта родов в Бориспольском родильном отделении. Здоровья вам и будущему малышу!

Теги: роддом

Комментарии

         1 | 2 | 3 | 4 | 5         

Марина Марина | Написано: 13.08.2015 08:33:52 Доброго дня! Хочу розповісти свою історію, народжувала не давно в кінці липня 2015 в Борисполі, і ДУЖЕ ЗАДОВОЛЕНА!!!! Ні кого не слухай, в Борисполі нормально рожать!!!! я сама збиралась в Києві рожать, але пологи почались раніше і пришлось їхати в наш роддом...мене положили в палату дуже добре, медсестри нормально, речі несли мені...потім в родзалі всі коломене бігали, а була в шоці!!! А саме головне грошей ні хто не вимагав, так як в Києві, особливо на красном хуторі...лікар попалась Щеголова Інна Миколаївна-дуже класна, велике її спасибі!!! акушерка-Катерина Михайлівна, взагалі бойова медсестра, хто до неї попаде, тому повезло, вони великі умнічки, мені дуже допомагали, персонал від Бога.
Так що хочу ще сказати, я вражена була, що у нас нормальний роддом, і що я рожала в Борисполі, хотя сама боялась, ось така моя історія! Всім удачі!

Марина Марина | Написано: 13.08.2015 08:33:51 Доброго дня! Хочу розповісти свою історію, народжувала не давно в кінці липня 2015 в Борисполі, і ДУЖЕ ЗАДОВОЛЕНА!!!! Ні кого не слухай, в Борисполі нормально рожать!!!! я сама збиралась в Києві рожать, але пологи почались раніше і пришлось їхати в наш роддом...мене положили в палату дуже добре, медсестри нормально, речі несли мені...потім в родзалі всі коломене бігали, а була в шоці!!! А саме головне грошей ні хто не вимагав, так як в Києві, особливо на красном хуторі...лікар попалась Щеголова Інна Миколаївна-дуже класна, велике її спасибі!!! акушерка-Катерина Михайлівна, взагалі бойова медсестра, хто до неї попаде, тому повезло, вони великі умнічки, мені дуже допомагали, персонал від Бога.
Так що хочу ще сказати, я вражена була, що у нас нормальний роддом, і що я рожала в Борисполі, хотя сама боялась, ось така моя історія! Всім удачі!

Нонна Нонна | Написано: 03.07.2015 13:52:47 Познакомилась с Валентиной Ивановной, когда попала в роддом на сохранение в августе 2013г. Врач от бога, который вселяет в тебя чувство уверенности и знает, что она делает. Роды принимала тоже В.И. Все прошло на высшем уровне. Персонал в роддоме тоже отличается своей слаженностью в работе и профессиализмом. Всем рекомендую обращаться к Валентине Ивановне!!! Спасибо!

Наталия Наталия | Написано: 01.06.2015 09:24:38 Я рожала в бориспольском роддоме в начале ноября! Сразу скажу,что я не с Киева и даже не с Киевской области! когда приехала в Борисполь,то очень переживала,как примут меня в ж\консультации и потом в роддоме!скажу, что приняли очень хорошо! почти 2 недели я пролежала на первом этаже на сохранении. Отделение чистое, персонал хороший!питание не ресторанное, конечно,но кушать можно, особенно если некому принести домашнюю еду! Да, режим строгий, на улицу не выпускали, но...потерпеть можно! в день родов меня в приемное отделение привез муж ночью, сразу меня осмотрели и определили в родовую палату, где я ждала самих родов! спасибо акушерке Юле,которая приходила всю ночь и спрашивала как мои дела! Роды принимала Татьяна Петровна и акушерка Галина Константиновна (если не ошибаюсь)Все прошло быстро и хорошо!Спасибо Вам огромное! за роды я ничего не платила, кроме маленького списка того, что на меня было потрачено, это копейки! а я ведь вообще с другой области!!!! я очень довольна!!! прошло 7 месяцев, а я вспоминаю эти дни с теплотой в душе! мы с сыночком очень благодарны всему коллективу! СПАСИБО!!!

Ната Ната | Написано: 24.05.2015 14:18:39 Доброго дня!!!
Я народжувала стрімко (02березня 2015 року поступила десь в 15.00, а у 19.00 народила) друге маля в Борисполі. Низький уклін лікарю Тетяні Петрівні та акушерці Катерині Михайлівні ті усій їхній бригаді. Перші пологи були у 2005р. в Києві у пологовому №5 (за місцем реєстрації)і скажу, що в Борисполі набагато краще - і відношення, і умови - не знаю може мені пофортунило в цьому плані.
Дівчата народжуйте в Борисполі не бійтеся, я ні з ким не домовлялася чисто принципіально, хоча можливість була. На пологах був мій чоловік не як фотокореспондент, а дійсно допомагав мені.
Пологовий №5 Києва мінуси: ти лежиш у загальній передпологовій на 6 ліжок - вона розташована у холі коридору і спостерігаєш як сновигають чоловіки з камерами, як народжують інші жінки через скляні двері пологової зали; після пологів тебе на каталці вивозять у коридор десь на хвилин 40-60, і лише потім у з-х місну палату.
Плюси Борисполя:палата 2-х місна або 1-місна, ти знаходишся у пологовій палаті до пологів, під час пологів і після них, після того як стає краще навіть через декілька годин тебе переведуть у палату 2 поверху і допоможуть усі речі і маля віднести, передачі приймає ввічливий персонал (зі слів чоловіка), у в Києві в 2005 році за 20грн. терміново не хотіла підняти флакон з каплями для немовляти, мовляв, я що тут Вам за 20грн. по етажах бігати буду.Дівчата з дитячого відділення усі молодці щиро все розказують пазують подекілька разів, а в Києві сухо запитала де у Вас материнський інстинкт та й пішла, мовляв викручуйся сама.
Порівнювати можна багато: на кожен товар свій покупець, але мені в Борисполі сподобалось набагато краще і "подяки" ніхто не вимагав на відміну від Києва.

Юлія Юлія | Написано: 16.05.2015 12:52:49 Нещодавно народжувала в Бориспільському роддомі! І все прекрасно! Умови хороші! Лікарі просто супер! Приймала роди Комарова Валентина Іванівна, та Оксана Борисівна (прізвища не знаю)! Все пройшло чудово! Так це боляче, але перетерпіти можна! Лікарі від мене не відходили! Ніхто нічого не вимагав, абсолютно! Всі дні, що я там була до мене постійно підходили лікарі, питали чи все нормально, давали вичерпні відповіді на мої питання. Мені все сподобалось! Найменші прохання виконувались з посмішкою, всі доброзичливі, ввічливі! А лікар Комарова В. І. просто супер Людина і Лікар! Постійно заходила, питала, як я і моя дитина, радила і консультувала, як правильно доглядати за собою і дитиною! Дякую їй за донечку! Всі лікарі професійно і відповідально роблять свою роботу! І ще повторюсь, ніхто нічого в мене не вимагав і не натякав на якусь подяку!

юлия юлия | Написано: 15.05.2015 20:46:25 2 года назад я попала в роддом, делали экстренное кесарево, шов красивый, дочь здорова, летом опять рожать( плановое кесарево), хочу спросить, кто то делал повторное кесарево в этом роддоме? и в какую сумму оно мне обойдется?

Татьяна Татьяна | Написано: 03.05.2015 11:44:08 в єтом роддоме не рожать нужно, а только деньги нести, если не заплатишь-опозорят и обсудят не только на всю больницу, и весь город или село будет знать какая ти бессовисная, что не заплатила им за их работу, за которую они кстати как и все остальние люди получают ЗАРПЛАТУ!!!!!!

Татьяна Татьяна | Написано: 03.05.2015 11:43:51 в єтом роддоме не рожать нужно, а только деньги нести, если не заплатишь-опозорят и обсудят не только на всю больницу, и весь город или село будет знать какая ти бессовисная, что не заплатила им за их работу, за которую они кстати как и все остальние люди получают ЗАРПЛАТУ!!!!!!

ismailit ismailit | Написано: 01.05.2015 17:12:57 рожать в Борисполе МОЖНО .я например попала на нормальную смену,с 8 утра когда поменялась ночная смена от меня персонал не отходил.Врачу Алле Анатольевне и акушерке Оксане Борисовне очень благодарна,роды были тяжелые ,но сыночка здоровенького родила благодаря этим женщинам.

ismailit ismailit | Написано: 01.05.2015 17:12:55 рожать в Борисполе МОЖНО .я например попала на нормальную смену,с 8 утра когда поменялась ночная смена от меня персонал не отходил.Врачу Алле Анатольевне и акушерке Оксане Борисовне очень благодарна,роды были тяжелые ,но сыночка здоровенького родила благодаря этим женщинам.

Наташа Наташа | Написано: 03.04.2015 15:15:12 Кто рожал в этом году в Бориспольском роддоме? Напишите пожалуйста какие там условия? Какое отношение медперсонала? И сколько нужно платить?

Виталик Виталик | Написано: 17.03.2015 21:02:17 Первая история потрясла по началу, но после прочтения всех комментариев стало понятно, что девочка рожала нарушенного ребенка ( не исключено что от женатого), может и вообще проще, она писала все это с большого бодуна.

Марія Марія | Написано: 09.03.2015 22:43:40 Хочу і я розказати свою історію... Схватки почались 04.03.2014, приіхала в роддом і мене зразу відвели на третій етаж. Оглядала Комарова (ніколи напевно не забуду як було боляче) відішла зразу пробка. По всім узі не правельне положення плоду( сідничне положення), акушерка яка мене вела всю вагітність говорила що буде планове кс. А Комарова після огляду зарядила що буду рожать сама( як вона сказала- в тебе хотяби дитина була 2 кг, сама витовкаєш), на що у мене і у рідних була істєріка. Моя мама визвала іі на розмову на що вона ясно сказала що ій потрібно заплатить, або ідьте на киів!!! В ітозі мене прокесерили малюк родився 3510кг і 54 см ( оддєльне спасибі тій Комаровій за спечену спину і попу йодом(((( уже рік пройшов а шрами лишились). Пролежала я 7 днів в лікарні. Комаровій заплатили 1000 грн., анестезіологу 500грн., санітарці суці( всі нерви вимотала) 200грн. Одним словом більше в цей роддом ні ногой(((

Анна Анна | Написано: 03.03.2015 14:39:05 Рожала 20.11.14.До этого момента я пролежала в роддоме неделю.Попала туда с ложными схватками.Заведующая решила что нужно рожать,так как схватки не наступали но организм был готов.Утром прокололи пузырь и начали сливать воды,ребенок неожиданно пошел рукой,с кресла мне встать уже не разрешили,срочно отправили в операцыонную.Прокессарили меня доктора Мурза и Каленская за что им огромное СПАСИБО!!!Они мне спасли ребенка который без оперецыи здоровым не смог бы появиться.Никто ничего не требует,персонал хороший,отзывчивый,доктора ходили и все время спрашивали как я себя чувствую,персонал отблагодарила по собственной инициативе,никакого намека не получала,была даже удивлена.Муж купил лекарства список которых нам дали и заплатили за партнерские роды 100 грн,еще при выписке дали 100 грн.за справку.Отношение приятно удивило.
Девочки не бойтесь рожать в Борисполе,доктора все хорошие)))Я сама очень переживала,роды вторые,первые были в Киеве(есть с чем сравнить)Удачи всем)))

Мария Мария | Написано: 28.12.2014 10:36:25 Рожала 13 ноября.Делали КС. Родилась замечательная доченька Ариша, 3060 вес и рост 51. Очень положительные впечатления.Одна в палате лежала с дочей, тепло, чисто, отношение хорошее, кормили нормально, как в больнице конечно, не ресторан, но ведь нам кормящим мамам после операции и надо кушать простые кашки и легкие супчики. Медсестры помогали, всегда можно было обратиться, никто ничего не вымогал, мы не платили никому. Дали только список лекарств, которые купил мой муж сам, вот и все растраты.Врачи толковые, свое дело знают. Комарова-профессионал, хоть может и строгая немного, но мне это даже понравилось, все ее советы и указания пошли мне только на пользу.Помогли мне наладить грудное вскармливание малышки, за это БОЛЬШОЕ СПАСИБО, потому что молока у меня не было долго и я переживала, что вообще грудью кормить не получится.Никто за мои 5 дней пребывания в роддоме мне не нахамил, не нагрубил, не отказал в помощи, за это всем ОГРОМНОЕ СПАСИБО.

Ирина Ирина | Написано: 22.12.2014 16:18:32 Девочки в роддоме не лежала но врачи в консультации ...... грубые С себя хотят снять всю ответственность......Комарова очень неприятный доктор......Буду писать в минестерство здравоохранения жалобу......

алла алла | Написано: 17.12.2014 11:47:20 Девочки кто платил за справку о выписке из роддома .С МЕНЯ ЗА ее требуют сто грн.С каких это пор она платная?

Светлана Светлана | Написано: 05.11.2014 10:03:08 Девушки,кто что то знает о враче Яцун?

Юрий Юрий | Написано: 01.11.2014 21:15:21 Пролог:Воды отошли в 5.30, прибыли а роддом в 5.55, медсестра встретыила в полусонном состоянии, -Доброе утро!, переодевайтесь,проходите... Переодевшись,прошли...
-Врач: а почему в наш роддом?
-Потому что по прописке (Большая Александровка)
-Врач:а почему на учете в Киеве состояла?
-Потому что возле работы,удобно...
-Врач: так вот и ежзай в свой Киев.
Тут рядом пропорхнула какая-то "божий одуванчик", с визгом -"И до эти киевские сюда прут"
Желания ругаться не было, тем более что-то предлагать, уехахали в Киев, где все оказалось на порядок проще быстрее и комфортные.

Эпилог:С таким отношением к людям ток работать кассиром на необитаемом острове.

Моргалочка Моргалочка | Написано: 19.10.2014 18:30:48 Ось моя історія. м.Бориспіль (роддом).
Перші мої пологи були в грудні 2010 року.
Роди приймала Алла Анатоліївна (1000грн.) та акушерка Катерина (400 грн.)..., народився синочок здоровенький, на третій день відпустили додому...через тиждень я потрапила в лікарню з температурою 39, виявилось чистку зробили погано....пролежала тиждень в лікарні - прокапували мене але толку так і не було, зробили укол і чистку...відношення було паршивеньке...коли просила історію хвороби, мені ніхто нічого не давав. З однією медсестрою дуже сильно посварилась...і після цього на мене дивились як на ворога народу, кожна зміна мене знала..., з лікарні я пішла не закінчивши всі процедури...прокапувалась вже вдома...
Другі пологи жовтень 2014 року.
Слава Богу все добре. Я і донечка здоровенькі і вже вдома. Щодо відношення, то нічого не змінилось, культури нема і не буде... Акушерка налетіла на мене чому дитячі речі ще не привезли, лікар зайшов в родзал і питає: "А чого ви такі сумні?"(наївний) -а я йому " А ви чого такі сумні?" Медсестри навіжені так голосно говорять (відчуття ніби на базарі))), відпочинку ніякого. Вибачайте, але я не знаю як звати ні акушерку, ні лікаря, знаю лиш те, що лікар третій день в роддомі (він тільки інтернатуру закінчив), не здивуюсь як це були його перші самостійні роди)))))))))).
Якщо є питання пишіть galjynka2006@gmail.com

Yana Yana | Написано: 16.10.2014 16:19:12 Рожала 20.11.2013 в Бориспольском роддоме.
В общем впечатления положительные. Роды были быстрые. Все прошло нормально, врачи и акушерки были внимательные, свою работу сделали отлично. Денег я никому не платила.
Плюсы: наперед надо покупать только пеленки одноразовые и перчатки. Все остальное уже после родов (они дают список, что использовали). Отдельные палаты (только вы ваш ребеночек), внимательный персонал (и смесь среди ночи дали, когда я попросила, и от животика малышу быстренько что-то нашли), хорошая врач-педиатр.
Минусы: когда я рожала, роддом был на карантине, поэтому ко мне никого не пускали, только пакеты с едой передавали), душ так себе конечно.. ванная со шлангом - вот и весь душ) но это не критично) Будят очень рано - в 6 утра надо нести на взвешивание детей и идти на уколы, кому надо. Из персонала некоторые "кадры" меня раздражали - санитарка одна себя пупом земли считала, кричала вечно)
Кто привык к роскоши, тому может и не понравиться, а я из-за душа того не переживала) Мне за те 3-5 минут свободных некогда было рассматривать душ))
ВЫводы делайте сами)

Ira Ira | Написано: 16.07.2014 23:01:10 Отож про пологи. Термін народжувати мені вирахували на 06.12.13, але я ж знаю, що не раніше 8 числа, та ніхто слухати не став. На 40 тижні перерахували на 09.12. Але я вирішила вдома дочекатися переймів. Чекала, чекала і не до чекалася - 19.12 прийшла здаватися. Зустріли "недуже". Запитали чи є перейми, почувши, що нема запитали чого прийшла. Кажу, що термін вже, давай направлення, а направлення заднім числом, наробили тарараму, йди хай переписують, як ти така розумна. Неприємно! Прийняли. Повели на крісло дивитися. Подивилися так, що вийшла пробка. Але треба сказати, що я про цей метод була "наслишана" і дуже на нього сподівалася. Тим більше, що мені вже термін, а пити дорогезні і невідомо чи діючі коктейлі нехотілося. В 4 ранку почалися перейми. Так як я вже вдруге, то знаю, що до чого, стала чекати. Сказала про пологи вже у 06:30 і виявилося, що повне розкриття. Персонал спрацював оперативно: швидко подивилася лікар, швидко зібрала речі медсестра і допомогла перебратися з 1-го на 3-й поверх. Далі підійшла акушерка, розповіла, що будемо робити і який хід подій. Їхньою чуйністю я була вражена, так як, писала раніше, мені є з чим порівнювати. Треба сказати, що в ту ніч і ранок було 15 породіль. Уявляєте - 15, а вони до кожної, як до єдиної. МОЛОДЦІ! Після пологів часто навідувалася медсестра-акушерка в палату. Чоловік на самих пологах не був, але йому дозволили прийти в родзал і палату. В палаті було жарко, а це була зима. Постійно приходить дитячий лікар - дивиться, розповідає. У разі потреби можна звернутися до персоналу і ніхто не "відфутболить". Лежали 4 дні. Виписати,як найскоріше, ніхто нас не хотів. Тут також кормлять (те саме, що й знизу), є холодильник, також чисто, акуратно, величезні ліжка, дітки з мамами в палаті у своїх ліжечках, пеленальні столики, вода - гаряча, холодна. Є такий собі душ (треба залазити у ванну і поливатися) але це краще ніж нічого, чайника немає, так що брати треба свій, ну або кип*ятильник, нагріти свою їжу також немає де, але якщо вам принесуть рідні гаряченького... Якщо плануєте не годувати груддю, то краще взяти з собою пляшечку і кашку, бо не дадуть. Перед випискою обдивилися і маму і дитинку і тільки переконавшись, що все добре - додому. При виписці сказали приготувати 100 грн (за папірець, який дають про народження дитини). Не думаю, що це за гроші дається, але я не сперечалася. Так підійшли до самого цікавого питання. За пологи я нікому не платила і ні з ким не домовлялася. І це була моя принципова позиція. Минулого разу (не в Борисполі) я домовлялася - думаєте було щось краще чи особливіше? Тут жодного разу ніхто мені не натякнув, не поставився до мене грубо чи халатно через те, що "не дала". Ніякої "благодарності" у вигляді провізії ,окрім "дякую" лікарю, я також не давала. Тепер жалкую, що навіть не дізналася як звали лікаря і не подякувала особисто акушерці Юлі. Я дійсно їм дякую - вони дуже мені допомогли і зробили, на мій погляд, все кваліфіковано. Отож всі мої витрати - це 100 грн (за папірець). Ну і наостанок: виписували з музикою в урочисто вбраній кімнаті. Після такої своєї "подорожі" я можу сказати, що пологів не боюся і якщо зважуся на третю дитинку (хлопчика), то народжувати буду у нас у Борисполі. Гарних всім пологів!

Ira Ira | Написано: 16.07.2014 17:49:38 Доброго дня всім! Хочу поділитися своїми враженнями. Взагалі все залежить від світосприйняття конкретної людини. Порівнювати мені є з чим, так як це мої другі пологи, але перші в Борисполі. Коли я ще стояла на обліку у жіночій консультації дуже "напрягало" те, що усі лізуть без черги, а ти вагітний сидиш, сидиш і сидиш... Вели усі 40 неділь, а потім відправили народжувати, а якщо ще немає позивів, то нічого полежиш тиждень-другий. Кому немає чим зайнятися, то нормально, а кому старшу дитину немає де діти... Але це мало кого хвилює, давлять тим, що може бути біда, якщо будеш "викаблучуватися", тобто про індивідуальний підхід можна тільки мріяти. Довелося всі ризики брати на себе. Коли прийшла на 41 неділі попросила, щоб подивилися, так як тренировочні перейми кожного дня, але ще не народжую - на мене накричали, що я ще не у пологовому відділенні і відмовилися дивитися - жах!!! Довелося йти у приватну гінекологію, добре, що в Борисполі на це дефіциту немає, але коштує недешево. Там заспокоїли сказали, що все добре, скоро народжу.
Питання де народжувати у мене не стояло, так як попала на збереження, то мала можливість все роздивитися.
Отож, як я попала на збереження. Пішла записалася на УЗД. Хотіла прийти з чоловіком, а його у відрядження відправляють саме на ці дні. Пішли ми в інший день, відстояли чергу, заходимо, а вони, як накинуться, що приходьте у свої дні. Я їм ситуацію пояснюю, кажу чергу відстояли, людей більше за нами немає... "заткнуло" (вибачте, але це саме те слово) їх 50 грн. Тож дивиться Гайдамака, каже все в нормі, у вас дівчинка. Чоловік:"А ми хлопчика чекаємо, подивіться краще". Вона - дивиться "Дівчинка". Чоловік (засмучено):"Точно?" Гайдамака - ще раз дивиться, обличчя її змінюється і видає:"Так тут загроза зриву!" От і скажіть мені:"Можливо я б втратила дитину, якби не "доставучість" мого чоловіка?!" Це такий професіоналізм? "Негайно - кричить - лягайте на збереження - зараз же!!!" Я в сльози, але що робити. Пішла - виписали направлення - лягла. Виявилося, що тут навіть на вулицю не випускають, не те щоб додому. Дівчата просяться всіма правдами і неправдами. Просилася і я. Якщо не зловживати і дуууууже проситися, то є шанс. Скажу відразу, що за це не платила і поки лежала також нікому нічого.
Тут на збереженні відкрила для себе такого лікаря як Коба Альона Леонідівна - навіть народжувати у неї хотіла, але вона пологи не приймає. Взагалі персонал хороший, ввічливий, допоможуть, розкажуть. Скрізь чисто, тарганів немає, кормлять (якщо вам подобається їжа у стилі діабетичний мінімум), пластикові вікна, холодильники, електро чайник, їдальня, телевізор (якщо прибиральниці не займуть, то навіть можна подивитися). Ввечері, щоб ніхто не бачив, можна навіть вийти на побачення до чоловіка (але на трошки). Тут я дізналася, що на маленькому терміні вагітності можна було лягати і в гінекологію зберігатися (там можна ходити додому), але мені про це ніхто не сказав. Дізналася, що болючі уколи можна було "їсти" в таблетках, але про це теж ніхто не каже. А ще, що саме головне, що прибиральниця-санітарка сама більша тут начальниця. Прийде десь о 6-й ранку і миє палати. Думаєте тихенько - якби не так. Так лупить по ліжкам, що відчуття ніби у поїзді їдеш. А потім тільки заснеш, а тебе на уколи будять, а потім ще й на аналізи, а потім обхід - от і виспалася ти. Коли вийшла - стрибала на радощах.
Коли Гайдамака побачила загрозу вдруге, я відмовилася лягати. Сказала своїй, що лікуватися буду, а лягати ні, можу навіть відмову написати. Вона зателефонувала і попросила, що мене лікували з моїми походами додому. Треба сказати, що всі були невдоволені таким "вибриком", але звиклися. Назначили мені лікувння, у ефективності якого я засумнівалася, так як було з ким порадитися. Поїхала на УЗД у Київ і виявилося, що все добре і загрози ніякої немає. Прийшла сказала, щоб виписували (треба сказати, що курс лікування майже пройшла). І стала чекати пологів.
Про пологи напишу трішки згодом, треба покормити мою квіточку ;)

Ірина Ірина | Написано: 16.07.2014 16:53:58 +++

         1 | 2 | 3 | 4 | 5         

Добавить комментарий

 
Имя:
 
E-mail:
 
Защитный код:
 

Всего символов: 4000.

Новости Азбуки

24.04.2016

"Азбука для родителей" приглашает всех на Бал цветов!!!

"Азбука для родителей" приглашает всех на Бал цветов!!!Ваш малыш уже с нетерпением ждал прихода весны? Мы тоже! И готовы порадовать Вас нашим Балом цветов! подробнее 21.04.2016

Уроки живописи для деток и будущих мам!

Уроки живописи для деток и будущих мам!Семейный центр «Азбука для Родителей» начинает сотрудничество арт-студией «Творча кухня». В рамках совместного проекта мы предлагаем два вида занятий: для будущих мамочек и деток. А чтобы Вам было не только интересно, но и выгодно – мы предлагаем абонименты "Живопись во время беременности" и "Живопись для самых маленьких". подробнее 22.03.2016

График работы филиалов «Азбука для Родителей» на майские праздники

График работы филиалов «Азбука для Родителей» на майские праздникиДорогие клиенты! Знакомим Вас с графиком работы в период праздничных дней мая. подробнее

Новости портала

26.04.2016

Пасха и майские праздники в «Парке Киевская Русь»

Пасха и майские праздники в «Парке Киевская Русь» Пасхальная программа в «Парке Киевская Русь» продлится 4 дня: 30 апреля, 1,2 и 3 мая. подробнее 19.04.2016

На выходных под Киевом будут соревноваться конные каскадеры

На выходных под Киевом будут соревноваться конные каскадеры 23 и 24 апреля в «Парке Киевская Русь» состоится фестиваль «Кентавры-2016». Он уже на протяжении 4 лет открывает для гостей Древнего Киева удивительный мир конно-трюкового искусства. Ведь главная задача фестиваля – привлечь внимание к восстановлению утраченной связи между человеком и лошадью. подробнее 14.04.2016

Мастер-класс Дмитрия Карпачева “Как дать ребенку все без денег и связей”

Мастер-класс   Дмитрия Карпачева “Как дать ребенку все без денег и связей” Мы смогли организовать для вас 23 апреля в Киеве мастер-класс с Дмитрием Карпачевым на тему: “Как дать ребенку все без денег и связей”. подробнее
  • Яндекс.Метрика