fbpx

Кисломолочний сир в період лактації

Выбор редакции

Період грудного вигодовування для молодої мами є дуже важливим етапом. У цей період необхідно стежити за своїм раціоном і ні в якому разі не вживати їжу, яка може викликати алергію або розлад кишківника, як у мами,так і у малюка. Після появи на світ дитини у молодої мами з’являється безліч турбот, але крім них ще потрібно дотримуватися дієти і правильно харчуватися. Тому чим харчується мама в період грудного вигодовування і залежить подальший набір ваги у немовляти, його зростання, розвиток і вплив на здоров’я. Якщо мама при грудному годуванні дозволяє собі вживати заборонені види продуктів, то — це негативно відіб’ється на здоров’ї малюка. Іноді у молодих батьків виникає питання про те, чи можна мамі, що годує вживати сир. Цей продукт відноситься до ряду кисломолочних і містить в своєму складі дуже багато корисних речовин, таких як кальцій, фосфор, залізо та інші. Завдяки тому, що цей кисломолочний продукт містить у собі кальцію, лікарі та дієтологи настійно рекомендують їсти його жінкам під час лактації. Чим корисний сир і чи може він стати причиною негативного впливу на дитину?ЧИМ ЖЕ ВІН ТАК КОРИСНИЙ Перше з чого необхідно почати, так це з високого вмісту білка в складі продукту. Цей білок має властивість повного розщеплення у організмі, тому він не призводить до ожиріння. По-перше, у малюка формується міцний і здоровий скелет кісток і м’язів. По-друге, активний розвиток, як в інтелектуальному, так і в фізичному плані. По-третє, зміцнення імунної системи, а, отже, низька захворюваність і високий ступінь захищеності організму. По-четверте, міцні нігті і зуби, а також густе волосся, як у мами, так і у дитини. Так можна продовжувати ще дуже довго, але вже зараз можна помітити, що сир при грудному вигодовуванні корисний і необхідний для підростаючого організму вже в перший місяць. Таким чином, мамі в період лактації можна їсти сир, але з суворим дотриманням норми. Чому необхідно дотримуватися норми. Важливо знати, що в добу мамі, що годує, потрібно їсти близько 100 грам продукту. При цьому необхідно вибирати продукт, який має жирність в межах від 5 до 9%. Так як високий показник жирності неблагополучно відіб’ється на самопочутті малюка. КОЛИ СИР НЕБЕЗПЕЧНИЙ? Перш за все, продукт шкідливий тоді, коли він має ознаки несвіжості. В такому випадку краще не ставити під удар своє життя і найважливіше, життя дитини. Адже наслідки від зіпсованого продукту можуть бути самими непередбачуваними. Кисломолочний продукт не рекомендований до вживання жінкам, у яких є схильність до його непереносимості. Якщо дані ознаки є, то краще не спокушати долю і відмовитися від його вживання. Якщо у годуючої мами є непереносимість продукту, то в 99% випадків у дитини спостерігається аналогічний процес. Види негативних проявів у грудної дитини після вживання сиру в період годування:

  • Здуття;
  • Діарея;
  • Запори;
  • Рідкий стілець;
  • Алергічні реакції.

Щоб убезпечити дитину від прояву негативних реакцій, необхідно тимчасово відмовитися від даного виду кисломолочного продукту. Можна сир замінити іншими корисними молочними продуктами, наприклад, йогуртом або ряжанкою. Звичайно, сир є великою цінністю, якщо його вживати в натуральному вигляді. Але багато хто намагається цей продукт використовувати як вторинну сировину для приготування, наприклад, сирників, вареників, запіканки. Однак більшість матерів вважають за краще поласувати кисломолочним продуктом, приготувавши його зі сметаною і цукром. Вживання сметани з сиром при грудному годуванні допустимо. При цьому необхідно стежити за жирністю цих продуктів і кількістю. Сметану на добу мамі, особливо в перший місяць після пологів, можна не більше однієї чайної ложки. З другого місяця можна збільшувати дозу до двох-трьох чайних ложок. ВИСНОВОК На підставі всього вищесказаного, можна помітити, що годуючим мамам можна вживати сир навіть в перший місяць після появи на світ дитини, тільки робити це потрібно обережно, так як будь-який новий компонент може стати причиною поганого функціонування кишківника. У такому випадку потрібно припинити прийом сиру і поспостерігати за малюком. У будь-якому випадку вживання сиру годує мамою піде на користь, як самій мамі, так і малечі.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Рецепты

Партнеры

Vse.ua - сравнение цен на товары для детей и мам в Украине
Стоматология JazzDent - Позняки, Осокорки
aquamarket.ua Доставка воды – Онлайн супермаркет
«Профи Тойс» - интернет магазин детских игрушек из Европы."
https://dentectum.com.ua - стоматология в Киеве

Звездные родители

Похожие статьи

Період грудного вигодовування для молодої мами є дуже важливим етапом. У цей період необхідно стежити за своїм раціоном і ні в якому разі не вживати їжу, яка може викликати алергію або розлад кишківника, як у мами,так і у малюка. Після появи на світ дитини у молодої мами з'являється безліч турбот, але крім них ще потрібно дотримуватися дієти і правильно харчуватися. Тому чим харчується мама в період грудного вигодовування і залежить подальший набір ваги у немовляти, його зростання, розвиток і вплив на здоров'я. Якщо мама при грудному годуванні дозволяє собі вживати заборонені види продуктів, то - це негативно відіб'ється на здоров'ї малюка. Іноді у молодих батьків виникає питання про те, чи можна мамі, що годує вживати сир. Цей продукт відноситься до ряду кисломолочних і містить в своєму складі дуже багато корисних речовин, таких як кальцій, фосфор, залізо та інші. Завдяки тому, що цей кисломолочний продукт містить у собі кальцію, лікарі та дієтологи настійно рекомендують їсти його жінкам під час лактації. Чим корисний сир і чи може він стати причиною негативного впливу на дитину?ЧИМ ЖЕ ВІН ТАК КОРИСНИЙ Перше з чого необхідно почати, так це з високого вмісту білка в складі продукту. Цей білок має властивість повного розщеплення у організмі, тому він не призводить до ожиріння. По-перше, у малюка формується міцний і здоровий скелет кісток і м'язів. По-друге, активний розвиток, як в інтелектуальному, так і в фізичному плані. По-третє, зміцнення імунної системи, а, отже, низька захворюваність і високий ступінь захищеності організму. По-четверте, міцні нігті і зуби, а також густе волосся, як у мами, так і у дитини. Так можна продовжувати ще дуже довго, але вже зараз можна помітити, що сир при грудному вигодовуванні корисний і необхідний для підростаючого організму вже в перший місяць. Таким чином, мамі в період лактації можна їсти сир, але з суворим дотриманням норми. Чому необхідно дотримуватися норми. Важливо знати, що в добу мамі, що годує, потрібно їсти близько 100 грам продукту. При цьому необхідно вибирати продукт, який має жирність в межах від 5 до 9%. Так як високий показник жирності неблагополучно відіб'ється на самопочутті малюка. КОЛИ СИР НЕБЕЗПЕЧНИЙ? Перш за все, продукт шкідливий тоді, коли він має ознаки несвіжості. В такому випадку краще не ставити під удар своє життя і найважливіше, життя дитини. Адже наслідки від зіпсованого продукту можуть бути самими непередбачуваними. Кисломолочний продукт не рекомендований до вживання жінкам, у яких є схильність до його непереносимості. Якщо дані ознаки є, то краще не спокушати долю і відмовитися від його вживання. Якщо у годуючої мами є непереносимість продукту, то в 99% випадків у дитини спостерігається аналогічний процес. Види негативних проявів у грудної дитини після вживання сиру в період годування:
  • Здуття;
  • Діарея;
  • Запори;
  • Рідкий стілець;
  • Алергічні реакції.
Щоб убезпечити дитину від прояву негативних реакцій, необхідно тимчасово відмовитися від даного виду кисломолочного продукту. Можна сир замінити іншими корисними молочними продуктами, наприклад, йогуртом або ряжанкою. Звичайно, сир є великою цінністю, якщо його вживати в натуральному вигляді. Але багато хто намагається цей продукт використовувати як вторинну сировину для приготування, наприклад, сирників, вареників, запіканки. Однак більшість матерів вважають за краще поласувати кисломолочним продуктом, приготувавши його зі сметаною і цукром. Вживання сметани з сиром при грудному годуванні допустимо. При цьому необхідно стежити за жирністю цих продуктів і кількістю. Сметану на добу мамі, особливо в перший місяць після пологів, можна не більше однієї чайної ложки. З другого місяця можна збільшувати дозу до двох-трьох чайних ложок. ВИСНОВОК На підставі всього вищесказаного, можна помітити, що годуючим мамам можна вживати сир навіть в перший місяць після появи на світ дитини, тільки робити це потрібно обережно, так як будь-який новий компонент може стати причиною поганого функціонування кишківника. У такому випадку потрібно припинити прийом сиру і поспостерігати за малюком. У будь-якому випадку вживання сиру годує мамою піде на користь, як самій мамі, так і малечі.